SWEET POTATO SLICES AND SAUERKRAUT PASTE

Sweet Potato Slices and Sauerkraut Paste by Joseph Youssef. | qandvictoria.wordpress.com

Batatskivor med surkålssmet

Jag hoppas att ni alla har haft en fantastisk helg, mitt veckoslut har nämligen varit helt fantastiskt! Sommarvärmen bestämde ju sig för att hälsa på passligt till helgen och jag hade inplanerat en helg full med fiske tillsammans med några kollegor. Jag kommer att visa några bilder i ett annat inlägg, men under tiden som ni väntar så tänkte jag dela med mig av ännu ett recept från Delight Day tillsammans med Joseph Youssef. Jag länkade ju redan till det finska receptet, men eftersom jag gissar att många av mina läsare talar ett annat språk så kommer här en översatt version istället. Enjoy!

Ingredienser:
batat
rapsolja

Smet:
1 äpple
1 näve cashewnötter
400 g surkål
saft från en citron
koriander (enligt egen smak)
ca 1 msk olivolja
salt och peppar
ca 2 tsk gurkmeja

Dekoration:
cashewnötter
koriander

Instruktioner:
1. Skiva bataten och placera skivorna på en ungsplåt.
2. Pensla skivorna med rypsolja och smaksätt med salt och peppar.
3. Stek i ugnen tills ytan mjuknat.
4. Mixa samman ingredienserna till surkålssmeten till en jämn smet.
5. Ugnsrosta cashewnötterna som används till dekoration tills de är gyllenbruna.
6. Lägg upp i portioner och servera.


Sweet potato slices with sauerkraut paste

I hope you have all had a fantastic weekend, ’cause my weekend has been amazing! The summer warmth finally decided to show up during the weekend and I had planned a weekend full of fishing together with a bunch of my coworkers. I will show you some pictures in another blogpost, but while you’re waiting I wan’t to share another recipe from the Delight Day with Joseph Youssef. I already linked to the Finnish recipe, but since I guess many of my readers speak some other language, here comes a translated version instead. Enjoy!

Ingredients:
sweet potato
rapeseed oil

Paste:
1 apple
1 handful cashew nuts
400 g sauerkraut
juice from one lemon
coriander (according to your own taste)
approx. 1 tbs olive oil
salt and pepper
approx. 2 tsp turmeric

Decoration:
cashew nuts
coriander

Instructions:
1. Cut the sweet potato into slices och place them on an oven sheet.
2. Brush the slices with rapeseed oil and season with salt and pepper.
3. Bake in oven until the surface softens.
4. Blend all the ingredients for the sauerkraut paste in a mixer.
5. Roast the decorative cashew nuts in oven.
6. Assemble the dish and serve.


Follow my blog on facebook // bloglovin’ // blogit.fi

Advertisements

Let's talk! I will answer your comment here below :)

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s